НОВОРОСІЙСЬК КРАСНОДАРСЬКОГО КРАЮ РФ АТАКУВАЛИ МОРСЬКІ ДРОНИ

В ніч на п’ятницю, 4 серпня, Новоросійськ Краснодарського краю РФ атакували морські дрони.

Про це 4 серпня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Telegram-канали країни-агресора, а також пропагандистські ЗМІ.

В акваторії поблизу російського міста прогриміли вибухи, у порту тимчасово заборонили рух суден.

Також очевидці у соцмережах опублікували фото і відео з місця події. Вони повідомили, що близько п’ятої ранку за місцевим часом, чули звуки стрілянини та вибухи в районі гавані.

Згодом, міноборони РФ заявило про нібито атаку двома морськими безекіпажними катерами військово-морської бази Новоросійська. У атаці російської бази ВМФ вже традиційно звинуватили ЗСУ.

Заявляють, що морські дрони нібито знищили вогнем зі штатного озброєння російських кораблів, які охороняють зовнішній рейд військово-морської бази.

Спочатку повідомляли, що вибухи були чутні в районі Південної Озеріївки, за вісім кілометрів від Новоросійська, де знаходиться морський нафтоналивний термінал Каспійського трубопровідного консорціуму.

У пабліках країни-агресора повідомили, що по надводних цілях був відкритий вогонь на ураження. Згодом стало відомо, що із району гавані та села Мисхако біля входу в бухту Новоросійська чули автоматні черги.

Один морський дрон нібито було уражено. За повідомленнями пабліків, безпілотний катер довго горів на воді, а потім вибухнув.

У порту Новоросійська вранці в п’ятницю введено тимчасову заборону руху суден. Про це заявили в компанії Каспійський трубопровідний консорціум (КТК), яка володіє нафтоналтвним терміналом під Новоросійськом. У російській компанії заявили, що термінал не пошкоджений і продовжує вантажити нафту.

Однак в деяких російських Telegram-каналах повідомляли, що за даними місцевих жителів, вибух був саме в районі поблизу терміналу КТК. Наразі точної інформації, чи було уражено якийсь об’єкт, немає.

 

Поделиться публикацией