НОВОЗБУДОВАНИЙ МБАК ОТРИМАВ ІМЕНУВАННЯ «КОСТОПІЛЬ»

Новозбудований малий броньований артилерійський катер (МБАК), що не так давно прибув до Одеси, отримав іменування «Костопіль».

Про це 5 грудня ц.р. повідомив Український мілітарний портал з посиланням на власні джерела.

Це 7-й корпус із серії катерів проєкту 58155 (малий броньований артилерійський катер), збудований на суднобудівному підприємстві «Кузня на Рибальському».

7-й корпус катеру проекта 58155 шифр «МБАК» почали будувати минулого року та під час закладки восьмого малого броньованого артилерійського катеру та третього десантно-штурмового проекту 58503 типу «Кентавр-ЛК» у лютому 2019-го року на підприємстві проводили роботи з його збирання.

Спуск на воду 7-го МБАКу відбувся 3 квітня 2019-го року. В липні 2019-го він був помічений в Києві під час заводських випробувань.

Катер отримав своє ім’я на честь однойменного міста Костопіль, центру Костопільського району Рівненської області.

У жовтні та листопаді мали відбуватися його випробування в Чорному морі за результатами яких відбутися рішення щодо прийняття його до складу Військово-Морських Сил ЗС України.

Головне призначення малих броньованих артилерійських катерів у загальній системі бойового застосування ВМС ЗС України – патрулювання в ближній морській зоні, захист важливих об’єктів морської інфраструктури та прибережної зони України, а також протидія імовірним висадкам десантних засобів противника на узбережжя тощо.

Поделиться публикацией