НОВИЙ ПАЛИВОЗАПРАВНИК ПРОХОДИТЬ ДЕРЖВИПРОБУВАННЯ

45-й експериментальний механічний завод виготовив новий автопаливозаправник АПЗ-6,5-5233 ємністю 6,5 м3 на автомобільному шасі КрАЗ-5233НЕ для заміни заправників на базі «Уралів».

Про це 2 червня ц.р. повідомив портал Ukrainian Military Pages.

Експериментальний зразок машини проходить державні випробування, повідомляє пресслужба ПрАТ «АвтоКрАЗ». Перший етап випробувань вже відбувся у Вінниці, на базі ДП «45 ЕМЗ», наразі триває другий етап — перевірка на полігоні КрАЗу. Там, зокрема, заводські випробувачі перевіряють показники швидкості, шуму, задимленості зразка.

По завершенню державних випробувань автопаливозаправник відправиться на заключний етап перевірки до однієї з військових частин, де проходитиме його експлуатація у польових умовах.

АПЗ-6,5-5233 призначений для транспортування пального шляхами усіх категорій та бездоріжжям, механізованої заправки фільтрованим пальним автомобільної та бронетанкової техніки з обліком кількості виданого пального, а також його короткочасного зберігання.

Конструкція спеціального обладнання автопаливозаправника забезпечує виконання наступних технологічних операцій:

наповнення цистерни своїм насосом, стороннім насосом верхнім і нижнім способами;

видачу фільтрованого пального з цистерни для заправлення техніки з одночасним вимірюванням виданого об’єму;

злив пального з цистерни, оминаючи фільтр та лічильник;

перекачування пального з одного резервуара в інший, оминаючи цистерну;

злив пального з цистерни самопливом;

відкачування пального з роздавальних та напірного рукавів.

Автомобільне шасі КрАЗ-5233НЕ колісної формули 4×4 підвищеної прохідності призначене для монтажу обладнання спеціального і промислового призначення. Комплектація шасі — стандартна: 380-сильний двигун, 9-ступенева механічна КЗП з однодисковим сухим зчепленням. Кермовий механізм — механічний, із гідропідсилювачем.

Поделиться публикацией