НОВИЙ НРК ВІД ПРИВАТНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КОМПАНІЇ

Приватна компанія «Українська бронетехніка» на виставці MSPO-2024 у Польщі представила новий наземний роботизований комплекс (НРК) — дистанційно керовану наземну платформу UGV Protector. Компанія розповіла про це на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Гендиректор компанії Владислав Бельбас зазначив, що новий НРК створювався з урахуванням передусім досвіду російсько-української війни. «Цей робот створений для підвищення безпеки та оперативної ефективності військовослужбовців на полі бою», — відзначив керівник підприємства.

Бельбас позначив, що у першу чергу UGV Protector є логістичною платформою, але це не виключає, що вона може використовуватися й для інших завдань — проведення розвідки та запуску інших безпілотників. Зокрема, Protector можна трансформувати у НРК з різними бойовими модулями, в тому числі з комплексом протитанкових ракет. Або із системою РЕБ.

В «Українській бронетехніці» кажуть: ідеологією для створення НРК Protector є «безпечне виконання небезпечних місій», а перевагою НРК є можливість швидкого виробництва та невисока вартість такого озброєння.

Поделиться публикацией