НОВА СПЕЦОПЕРАЦІЯ В КРИМУ: ЗНОВУ ПОШКОДЖЕНІ КОРАБЛІ ЧФ РФ

В ніч на 13 вересня 2023 року в тимчасово окупованому Севастополі, ймовірно, отримали ушкодження великий десантний корабель класу «Ропуча» та підводний човен класу «Кіло»: йдеться про корабель «Мінськ» та підводний човен «Ростов-на-Дону».

Про це свідчать дані розвідки з відкритих джерел (OSINT), при цьому розвідка посилається на супутникові знімки сухих доків, де напередодні розташовувалися ці судна.

13 вересня, вночі в тимчасово окупованому Севастополі лунали вибухи, на території судноремонтного заводу сталася масштабна пожежа. Пошкодження своїх кораблів було змушено визнати навіть само російське Міноборони. «Сьогодні вночі ЗСУ завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у місті Севастополі та трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем. Засобами протиповітряної оборони збито сім крилатих ракет, патрульним кораблем «Василь Биків» знищено всі безекіпажні катери. Внаслідок попадання крилатих ракет противника отримали пошкодження два кораблі, які перебувають на ремонті», — йдеться в повідомленні.

Поделиться публикацией