НОВА ЗБРОЯ ДЛЯ «КОЗАКА»

На Гончарівському військовому полігоні пройшла демонстрація нового бойового модуля, який був встановлений на бойовій колісній броньованій машині «Козак-2М». Це тристоронній проект, у якому беруть участь турецька компанія Aselsan, державне Київське конструкторське бюро “Луч”, а також приватне підприємство НВО «Практика», яке є розробником та виробником бойової броньованої машини. Таку інформація повідомляє Defense Express 19 липня ц.р.

Компанія Aselsan, у свою чергу, є розробником дистанційно керованого бойового модуля, системи управління цим модулем, а також засобів спостереження за полем бою (насамперед йдеться про тепловізор).
Представлений модуль може оснащуватись різними типами кулеметів, але головна його ударна сила — це вітчизняний протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр» у виконанні зі збільшеною кількістю ракет на пусковій. Це чотири ракети Р-2С. Максимальна дальність пуску — 5 кілометрів, бронепробиття за динамічним захистом — 800 міліметрів. Також можуть застосовуватися ракети з уламково-фугасною, а також із термобаричою бойовою частиною. Система управління ракетою — лазерна, напівавтоматична. Перезарядження — через люки на даху машини.
Маса модуля — в межах 400 кілограмів. Модуль оснащений одномоментними двигунами, які забезпечують швидкість перекидання вісі прицілювання, за твердженнями предстаників турецької компанії, до 30° на секунду.
Під час випробувань у день були здійснені пуски керованою протитанковою ракетою Р-2С на відстань у 1, 8 кілометри по мішені, що рухається, а також вночі — на відстані у 3 кілометри по броньованій цілі, з використанням тепловізору компанії Aselsan. За пусками спостерігала закордонна військова делегація. Пуски були вдалими.
Раніше ДержККБ «Луч» та представники компаніі Aselsan проводили бойові пуски з іншої бойової машини, яка була представлена компанію «Українська бронетехніка». Можна припустити, що застосування різних мобільних платформ є відлунням українських реалій, де спецекспортери використовують усі можливі варіації, аби задовольнити вимоги закордонних замовників.

Поделиться публикацией