«НЕПТУН» ВДАРИВ ПО «МОСКВІ» — «МОСКВА» ГОРИТЬ…

Береговим ракетним комплексом РК-360МЦ «Нептун» від ДККБ «Луч» був уражений флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер «Москва».

Інформацію про це офіційно підтвердив голова Одеської ЛДА Максим Марченко.

Одразу дві ракети влучили у корабель російських окупантів. «Москва» палає, втратила хід, а її екіпаж бореться за живучість корабля. Ситуацію для ворога ускладнює штормова погода.

Міністерство оборони Росії підтвердило пожежу та детонацію боєзапасу на ракетному крейсері «Москва». «РИА новости» процитували наступне повідомлення Міноборони РФ: «Внаслідок пожежі на ракетному крейсері «Москва» здетонував боєзапас. Корабель отримав серйозні пошкодження. Екіпаж повністю евакуйований».

 

Флагман ЧФ РФ крейсер «Москва», що був уражений українськими ракетами «Нептун» 13 квітня 2022 року

Пізніше в РФ через центральне державне інформаційне агентство «ТАСС» «відобразили» хронологію подій. Ураження поки класифікується як «невідома подія», що викликала пожежу, через яку детонував боєприпас. Це, у свою чергу, викликало евакуацію екіпажу. Військові експерти вказують, що 186-метровий крейсер з повною водотоннажністю у 11 280 тонн мав на борту замало боєприпасів, щоб детонація одного з них могла привести до евакуації екіпажу.

Поделиться публикацией