НЕОБХІДНО ВИБУДУВАТИ ОБОРОНУ ПІВДНЯ УКРАЇНИ — ГОРБУЛІН

Необхідно посилювати обороноздатність. Державні оборонні програми (їх прийняття та своєчасне виконання) мають стати абсолютним пріоритетом.

 

Про це у своїй статті для DT.UA 15 листопада пише Володимир Горбулін, експерт з державної безпеки.

Зокрема, він вважає, що сюди ж слід віднести вибудовування оборони Півдня України (насамперед — Азовський басейн) — Росія нарощує своє військове угруповання в цьому регіоні, і не можна допустити, щоб ми виявилися до цього не готовими.

На його думку, якщо плани Кремля щодо ініціювання розрядки з Вашингтоном зірвуться, то цілком можна очікувати активізації військових дій.

«Це ставить питання про особливу увагу до готовності (матеріальної, психологічної, логістичної, організаційної) підрозділів територіальної оборони — їх здатності включитися в протидію таким спробам. Концепція національної стійкості (або фінський варіант «тотальна оборона») має стати базою, на якій будується обороноздатність держави, — підкреслює експерт.

— Потрібні заходи щодо посилення протиповітряної оборони. Хоча ворог до цього моменту не використовував військово-повітряні сили, але виключити «випадкову» появу у «ЛДНР» своїх наступальних військово-повітряних сил не можна (як складно було передбачити появу там «Бук-1″, що призвело до поразки ракетою малайзійського авіалайнера МН17)».

Поделиться публикацией