НЕЗВАЖАЮЧИ НА САНКЦІЇ: РОСІЙСЬКИЙ «АЛМАЗ-АНТЕЙ» ПРОДОВЖУЄ ЗАКУПОВУВАТИ ОБЛАДНАННЯ В ЄС

Компанії з концерну російського військово-промислового комплексу «Алмаз-Антей» проводять тендери на продукцію іноземних виробників.

Про це йдеться в статті Економічної правди 24 квітня.

Російський концерн «Алмаз-Антей» виробляє зенітно-ракетне і радіолокаційне обладнання для російської армії, в тому числі сумнозвісні С-300, С-400, С-500, а також перебуває під санкціями з 2014 року. Європейцям заборонено торгувати з нею прямо і побічно, навіть через дилерів.

Однак підприємства з концерну проводять тендери на продукцію іноземних виробників. Ймовірно, спочатку товар доставляється «мирним» російським компаніям, через які вже потрапляє в армію.

«Алмаз-Антей» закрив тендери на обладнання швейцарського Blaser Swisslube, американської Nvidia та Indium, німецької Zoller, Walter, Techlube GmbH, британського GARANT, і ніякі санкції не завадили цьому», — йдеться в статті.

Видання Welt am Sonntag пише, що в 2020 році тільки Німеччина видала 673 експортних ліцензії в Росію на 366 млн євро.

Деякі компанії постачали товари для військових потреб навіть без отримання спеціальних ліцензій.

Команда українського бізнесмена Дмитра Дубілета опублікувала публічний список іноземних компаній, продукція яких фігурувала в тендерах компаній, пов’язаних з концерном російського військово-промислового комплексу «Алмаз-Антей».

Російський Липецький механічний завод допомагає російському оборонному концерну Калашникова обійти санкції ЄС і співпрацювати з іноземними компаніями.

ЄС підготував внутрішній звіт про те, як виробники продукції військового та подвійного призначення, які потребують схвалення державного експорту, продовжували експортувати до Росії в обхід існуючих санкцій.

Поделиться публикацией