НЕЗАБАРОМ ЗАПЛАНОВАНО ЗМІНУ СТАТУСУ ПАТ “МОТОР СІЧ”

Skyrizon, дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group офіційно повідомила на Шанхайській фондовій біржі про скликання позачергових зборів акціонерів української компанії ПАТ “Мотор Січ”.

Про це 6 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

“Позачергові загальні збори акціонерів ПАТ “Мотор Січ” заплановано на 31 січня 2021 року”,

— сказано в повідомленні Beijing Xinwei Technology Group на сайті Шанхайській фондовій біржі.

Збори ініціювали компанії-акціонери Skyrizon Aircraft Holdings Limited та “МС-4″, у власності яких знаходяться пакети акцій, спільно перевищують 10%. На порядку денному – затвердження нового статуту ПАТ “Мотор Січ”, прийняття рішення про припинення повноважень всього складу Наглядової Ради товариства з дев’ятьох його членів і обрання нових.

У грудні 2020 року китайські інвестори ПАТ “Мотор Січ” направили українському уряду повідомлення про звернення до міжнародного арбітражу проти держави Україна. Китайські акціонери ПАТ “Мотор Січ”, сумарно контролюють понад 50% акцій компанії, мають намір стягнути компенсацію збитку в розмірі $3,5 млрд, яка була заподіяна арештами акцій і блокуванням доступу до управління компанією. Дії України для міжнародного арбітражу кваліфіковані як протизаконна експропріація інвестицій, що порушує умови українсько-китайського міждержавної угоди про їх захист і заохочення. Інтереси китайських інвесторів в міжнародному арбітражі проти України представлятимуть 3 міжнародні юридичні компанії.

 

Поделиться публикацией