НА EDEX-2018 ПРЕДСТАВИЛИ НОВУ МОДЕЛЬ САУ «БОГДАНА»

“АвтоКрАЗ” на виставці EDEX-2018, що проходить у Єгипті, представив українську 155-мм САУ “Богдана” на базі броньованої машини KrAZ “Fiona”.

Повідомляє Національний промисловий портал.

Нова українська гармата встановлена на автомобіль KrAZ “Fiona” з V-подібним днищем та колісною формулою 6х6. Інженери КрАЗу змінили компановку автомобіля та оновлили кабіну, яка може вмістити п’ять осіб.

Бронеавтомобіль KrAZ “Fiona” створений за стандартом MRAP та заберзпечує надійний захист екіпажу при наїзді на міну чи потрапрянню під вогонь кулеметного озброєння. Бронювання кабіни захищає екіпаж від осколків під час обсрілу.

Українська гармата, що має калібр 155-мм та буде встановлюватись на бронеавтомобіль, виготовлена на Краматорському заводі важкого верстатобудування. Вона має автоматизовану систему наведення на контролерах Siemens SIPLUS та SIMATIC HM, та систему автоматичної подачі боєприпасів на 6 снарядів. Управління заряджанням, наведенням та стрільбами може здійснюватися як із кабіни установки, так і з зовні. Також САУ оснащюється спеціальними контейнерами для перевозки боєприпасів, кількість яких може сягати до 20 одиниць.

Поделиться публикацией