НА СЬОГОДНІ ІСНУЄ ЗНАЧНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ІНТЕРЕС ДО ПИТАННЯ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ В ОБОРОННІЙ СФЕРІ В УКРАЇНІ — ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА DCAF

На сьогодні  існує значний міжнародний інтерес до питання децентралізації в оборонній сфері в Україні.

Про це зазначив заступник директора Женевського центру демократичного контролю над збройними силами (DCAF) Філипп Флурі під час свого виступу 26 червня в  рамках міжнародної науково-практичної конференції «Правове регулювання децентралізації в Україні: безпекові аспекти».

За його словами, «іноземні партнери України часто опікуються питанням: чи є у України чіткий план розвитку реформи децентралізації та  як це виглядає з точки зору законодавства України. В цих питаннях ми хочемо допомогти Україні на даному етапі і не тільки. Женевський центр завжди намагався підтримувати Україну в різних питаннях реформування оборонної сфери».

Ф.Флурі поінформував, що центром підготовано низку друкованих робіт, що мають надати цьому питанню окремого статусу. «Зі свого боку ми маємо розуміння того, що реформа децентралізації є тривалим процесом і ми маємо проаналізувати я вона може себе проявити в різних регіонах», — відзначив експерт.

Він також запропонував пильніше подивитися на досвід Австрії та Німеччини, які пройшли шлях децентралізації систем національної безпеки і зауважив, що це була б ефективна співпраця, яка б була націлена на об’єднання сил попри кордони.

Ф.Флурі переконаний, що система національної безпеки України відчуває значний внесок Женевського центру продовж усього часу її встановлення за часів незалежності. «На сьогодні ми готові відштовхуватися залежно від наших потреб», запевнив він.

Поделиться публикацией