ГОЛОВА ПРЕДСТАВНИЦТВА НАТО В УКРАЇНІ ПІДТРИМАВ ОБОРОННУ РЕФОРМУ В УКРАЇНІ

На сьогоднішній день Україна займається реалізацією найважливіших реформ, і НАТО допомагає їй в цій роботі. Це сьогодні є найголовнішим пріоритетом. Ми допомагаємо Україні досягти стандартів НАТО, посилити її обороноздатність та добитися взаємної сумісності з підрозділами Альянсу. Про це заявив голова Представництва НАТО в Україні Олександр Вінников в інтерв’ю Defense Express 9 липня ц.р.

«Крім того, НАТО підтримує зусилля України, спрямовані на зміцнення демократії та затвердження принципів верховенства права. Це має важливе значення для збереження пріоритетності курсу реформ», — додав О.Вінников.

Також він наголосив на тому, що щорічний план співробітництва з НАТО є важливим інструментом, за допомогою якого Альянс допомагає України просуватись на шляху реформ. Так само і для України це є найбільш ефективним інструментом для реалізації своїх євроатлантичних прагнень. Щорічний план співробітництва структурно не відрізняється від Плану дій із підготовки до вступу в НАТО і будується на основі Study on Enlargement — документі, що визначає принципи розширення Альянсу. І ми працюємо разом, щоб Україна могла використовувати цей інструмент у найбільш ефективний спосіб.

 

«Політика НАТО залишається незмінною. В питаннях членства Альянс дотримується політики відкритих дверей. Будь-яке рішення щодо членства залежатиме від України та 29-ти держав Альянсу», — заявив голова Представництва НАТО в Україні.

 

Поделиться публикацией