НА ПРОЕКТ «СТІНА» ВИТРАЧЕНО ВЖЕ 1,3 МЛРД ГРИВЕНЬ – ДПСУ

Станом на 2019 рік Державна прикордонна служба України вже витратила на проект «Стіна» – зведення лінії укріплень на кордоні з Росією – 1,3 млрд грн. Завершення робота планується до 2021 року, на сьогоднішній день виконано більше 30% робіт.

Згідно з  повідомленням «Слідство.Інфо», про це поінформував 9 квітня спікер Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Стіна» повинна була обійтися уряду у 4 млрд грн, здати її планували у 2018 році. Однак через недостатні обсяги фінансування програми терміни готовності довелося перенести. 1,3 мільярда гривень, які вже витратили на будівництво, виділяються з державної програми «Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону», а також додаткових джерел фінансування.

«З 1 березня у Харківській і Луганській областяха та інших ділянках, де дозволяє стан грунту, поновилися інженерні роботи», – розповів Слободян.

З анексією Криму і початком російської агресії в Донбасі в Україні почалася реалізація проекту зі зведення системи оборонних споруд вздовж кордону з РФ під назвою «Стіна». До реалізації проекту приступили у вересні 2014 року — під час першого уряду Арсенія Яценюка.

Поделиться публикацией