НА ПОТРЕБИ АРМІЇ НЕ ВИСТАЧАЄ 7,1 МЛРД ГРН — ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОБОРОНИ

На потреби армії Міністерству оборони України на сьогодні не вистачає 7,1 млрд грн.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив заступник міністра оборони Олександр Носов, повідомив «Укрінформ».

«Щодо грошової винагороди за вересень місяць, вона виплачена на 100%. Щодо винагороди за участь в бойових діях в зоні виконання операції Об’єднаних сил, то воно виконано повністю за серпень. На сьогодні ми маємо заборгованість по виплаті одноразових винагород в розмірі 2 млрд 100 млн грн. Ми повністю це виплатимо в разі, якщо нам будуть внесені зміни в проект закону про зміни до бюджету за 2021. Тому що в цілому у нас є недолік в грошах в Міністерстві оборони в обсязі 7, 1 млрд грн «, — сказав Носов.

Він зазначив, що для оплати винагород військовим оборонному відомству доводиться забирати гроші з інших напрямків.

«Для того, щоб виплачувати винагороду всім військовослужбовцям, в тому числі одноразові виплати. Ми зараз йдемо на те, що економимо гроші на закупівлі палива і на виплати премій вищому керівному складу Міністерства оборони», — зазначив представник МОУ.

Як повідомлялося, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич 16 вересня заявив, що в проект бюджету на 2022 заплановано рекордний обсяг фінансування сектора безпеки і оборони України — 5,95% від ВВП. Зокрема, буде істотно збільшено фінансування програм розвитку озброєння і військової техніки, грошового забезпечення військовослужбовців, будівництва житла для військових.

Поделиться публикацией