НА ПОСАДУ ГЕНДИРЕКТОРА ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ВІДІБРАЛИ ШОРТ-ЛИСТ З 7 КАНДИДАТІВ

3 довгого списку претендентів рекрутери відібрали шорт-лист з 7 кандидатів, троє з яких готові працювати в новій команді.

Про це 20 серпня ц.р. повідомив Айварас Абромавичус в інтерв’ю після обрання главою наглядової ради державного концерну «Укроборонпром».

«Імен цих людей називати не буду, вони проходять спецперевірку після співбесіди в Офісі Президента, але це команда професіоналів, з великими досягненнями. Нова команда — це група відомих топ-менеджерів з різнобічним досвідом в машинобудуванні, авіації, фінансах, управлінні персоналом. Всі брали участь в успішних трансформаціях нереформованих структур — в приватному бізнесі, або Прозорро, МЕРТ, УГВ. Ці керівники відбиралися за принципом, щоб у них не було конфлікту інтересів, щоб не було бізнесу в секторі оборони і безпеки, щоб не були задіяні родичі в цьому секторі. Вони повинні бути лояльні до трансформації компанії, бути фахівцями своєї справи», — додав він.

Співбесідник поінформував, що на дивізіони йде пошук тільки експертів цієї сфери — ракетобудування, авіабудування, бронетанкове напрямок. Всі пройшли поліграф, на перевірку співпраці зі спецслужбами інших країн, щоб ці люди не працювали на третіх осіб і не заходили під впливом промислово-фінансових груп. Така команда агентів змін, яка в складний момент для цього підприємства, готова зайти і попрацювати. Президенту ми говоримо, що до кінця його першого терміну президентства ця компанія буде виглядати зовсім інакше — сучасна, потужна, і фінансово і виробничо, і іміджево.

«При цьому ми просимо щороку робити серйозне рев’ю — йдемо ми в правильному напрямку. Що стосується кадрової політики — я вважаю, що всередині «Укроборонпрому» є достатня кількість гідних людей, фахівців у своїй галузі. Тому ніхто не збирається міняти технологів на фінансистів. У компанії не вистачає менеджерських компетенцій, фінансових компетенцій. У нас немає підписаних спільних договорів (СП), не використовується експортний потенціал, дуже багато фінансових питань, коли платежі спізнюються всередині компанії і в розрахунках з Міністерством оборони, і це теж можна було б вирішити більш сучасними фінансовими підходами. Повинна бути поліпшена функція комунікації з державними органами. У нас мета зробити «Укроборонпром» і його провідні підприємства привабливим роботодавцем. Коли затримуються зарплати, коли несучасні умови роботи, регулярне падіння замовлень — це дуже сильно впливає на психологію і на людей, які не приходить молодь, немає мотивації», — підсумував А. Абромавичус.

Поделиться публикацией