НА ПОЛІГОНІ ЗСУ ПІД ЧЕРНІГОВОМ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ЗРАЗКИ НОВІТНЬОГО ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ (ФОТО ТА ВІДЕО)

21 вересня, на полігоні Сухопутних військ Збройних Сил України в Чернігівській області організований демонстраційний показ нових зразків озброєння і військової техніки, які відповідають сучасним тактичним прийомам застосування військ.

В показі взяв участь Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, представники Адміністрації Президента України, державного концерну «Укроборонпром», інших установ і організацій.

На полігоні були продемонстровані бойові можливості ударного безпілотного авіаційного комплексу WARMATE 2, призначеного для високоточного ураження об’єктів типу: пункти управління, склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, та інших цілей.

Оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс FT-5 LOS здатний вести авіаційну розвідку на оперативну глибину військ противника, здійснювати спостереження, передачу розвідувальної інформації в режимі online та її запис на електронні носії.


«Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами в співпраці з нашими іноземними партнерами», — наголосив О. Турчинов.

Окрім того, було продемонстровано льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів «Скаут» і АК1-3.

Зазначимо, що вертоліт «Скаут», призначений для навчання льотного складу, ведення розвідки, перевезення особового складу, є альтернативою створення і розвитку власної лінійки вертольотів і відмови від відповідних корпусів та комплектуючих російського виробництва.

Як повідомив Секретар РНБО України, ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку та швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, «а також із комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі як вдень, так і вночі, зокрема, працюючи в безпілотному режимі».

Також була представлена модернізована зенітна установка ЗУ-23-2, що здатна вести вогонь по наземним і малошвидкісним повітряним цілям вдень і вночі в автоматичному, напівавтоматичному та ручному режимах роботи. В ній реалізовані можливості дистанційного управління гарматами, програмування заборонених зон в горизонтальній та вертикальній площинах, ведення вогню у нічний час без додаткового освітлення.

На полігоні були продемонстровані та випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні для використання у різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд ОФ-15 для популярних у військах гармат МТ-12 «Рапіра».

«Усі нові розробки українського ОПК, які пройшли випробування, продемонстрували свою високу ефективність, та після взяття їх на озброєння значно посилять наш військовий потенціал», — підкреслив Секретар РНБО.

 

За результатами демонстраційного показу будуть прийняті відповідні рішення та у разі позитивних результатів подальших випробувань представлена техніка буде прийнята на озброєння, в тому числі військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України.

 

Поделиться публикацией