НА НАВЧАННЯХ В РФ РОЗРАХУНКИ КОМПЛЕКСІВ РАДІОЕЛЕКТРОННОЇ БОРОТЬБИ «ПАЛАНТІН-К» ЗАПОБІГЛИ АВІАЦІЙНИМ УДАРАМ

На тактичних навчаннях, що пройшли в Ленінградській області, розрахунки комплексів радіоелектронної боротьби «Палантін-К» запобігли авіаційним ударам по позиціях наших військ.

Про це 9 лютого ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

У штабі ЗВО уточнили, що до навчань було залучено понад 450 військовослужбовців та близько 80 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки.

«Військовослужбовці РЕБ були підняті навчальною тривозою. Після чого висунулися в район зосередження на територію тилового забезпечення військ. Розрахунки успішно виконали завдання з перехоплення безпілотного літального апарату для передачі координат і подальшого завдання авіаційних ударів», — повідомили в прес-службі Західного військового округу.

Комплекс радіоелектронної боротьби «Палантін-К» базується на чотиривісних автомобілях КамАЗ. Він призначений для придушення існуючих та перспективних систем радіозв’язку, а також ведення радіоелектронної розвідки. Можливості комплексу дозволяють «осліпити» електронні системи супротивника в ультракороткохвильовому та короткохвильовому діапазонах.

Крім того, за допомогою «Палантіна» можна створювати різні види перешкод для систем навігації та спрямованим електронним ударом виводити з ладу радари ППО або систему управління військами. А ще цей комплекс може позбавити супротивника стільникового та транкінгового зв’язку.

Поделиться публикацией