НА «ЗОРЯ»-«МАШПРОЕКТ» ВИКРАЛИ СКЛАДОВІ ДОРОГОВАРТІСНОГО ЕЛЕКТРОННОГО ОБЛАДНАННЯ

Під час тривалих вихідних на державному підприємстві НВКГ «Зоря»-«Машпроект» викрали складові дороговартісного електронного обладнання.

Про це 20 січня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на перс-службу підприємства.

Інформується, що у двох цехах підприємства, що знаходяться у одному корпусі, сталася крадіжка з псуванням обладнання з метою вилучення дорогих металів.

Від дій зловмисників постраждало кілька одиниць обладнання.

На заводі зазначили, що роботу деякого обладнання вже поновлено, над відновленням інших працюють фахівці.

«Інцидент стався в період, коли підприємство знаходилося у режимі вільних від роботи днів. Перерву у роботі було запроваджено зокрема для економії енергоносіїв. Розрахункові витрати на енергоносії на січень 2022-го року складали близько 150 мільйонів гривень при тому, що традиційно це місяць невисокої виробничої активності. Очікувана економія – близько 60 мільйонів гривень» – йдеться у повідомленні пресслужби заводу «Зоря»-«Машпроект».

Про подію було повідомлено правоохоронні органи. Наразі відбувається досудове розслідування. Водночас проводиться внутрішнє розслідування інциденту.

Для запобігання подібним випадкам вже запроваджено зміну системи охорони об’єкту.

«Нині всі виробничі завдання можуть бути виконані, на підприємстві немає непереборних перешкод для роботи», – повідомили на державному заводі.

Поделиться публикацией