НА ЗАМОВЛЕННЯ МОУ ТРИВАЮТЬ ДЕРЖАВНІ ВИПРОБУВАННЯ 30-ММ ГРАНАТОМЕТНИХ ПОСТРІЛІВ ВОГ

На замовлення Міністерства оборони України тривають державні випробування 30-мм гранатометних пострілів ВОГ — 17В та ВОГ — 17ІН для автоматичного гранатомета типу АГС — 17 українського виробництва.

Про це 3 червня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на інформацію від Міністерства оборони України.

Як повідомив Міністр оборони України Андрій Таран, за їх результатами уже цього, 2021 року, буде прийнято рішення щодо прийняття на озброєння та подальше серійне виробництво цих пострілів на базі українських підприємств. Очікується, що виробництво 30-мм пострілів ВОГ — 17В та ВОГ — 17ІН для автоматичного гранатомета типу АГС—17 відбуватиметься з комплектуючих вітчизняного виробництва та окремих матеріалів виробництва хімічної промисловості однієї з держав-членів НАТО.

— Ми прагнемо досягти зниження критичної залежності від імпортних боєприпасів. Це — елемент незалежності нашого оборонно-промислового комплексу та безпеки держави. Для цього, крім виробництва ВОГів, оборонне відомство опрацьовує, зокрема й питання налагодження потужностей ремонту боєприпасів. У нас для цього є склади, технічний персонал, документація, уже будуються виробничі цехи. Зниження залежності від кон’юнктурних зовнішніх ринкових та інших умов, розрахунок на власні сили, безпека виробництва боєприпасів — це запорука боєздатності ЗС України, — заявив Андрій Таран.

Поделиться публикацией