НА ЗАВОДІ «ІМПУЛЬС» РОЗГОРНУТЬ СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО БОЄПРИПАСІВ

На Шосткинському заводі «Імпульс», що входить до складу Укроборонпрому, розгорнуть перше в історії незалежної України серійне виробництво боєприпасів для підствольних та автоматичних гранатометів. Це стало результатом плідного державно-приватного партнерства з ТОВ «Спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В», якому належить розробка цього боєприпасу.

Про це 1 листопада ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром», посилаючись на генерального директора Укроборонпрому Юрія Гусєва сьогодні.

«Постановка на серійне виробництво цього боєприпасу знаменує початок відновлення боєприпасної галузі України, – розповів генеральний директор Концерну. – Шосткінський завод «Імпульс» має всі необхідні можливості й компетенції для виробництва та доводить свою здатність забезпечити критичну потребу війська в боєприпасах. Ми прагнемо також досягти провідних позицій нашої держави на світових ринках ОВТ».

Україна завжди була залежною від постачання згаданих боєприпасів з-за кордону. Сьогодні ТОВ «СКБ «Вектор-В» як розробник та ДП «Шосткинський завод «Імпульс» як виробник об’єднуються для забезпечення критичної потреби українського війська у боєприпасах для підствольних та автоматичних гранатометів.

«Сьогодні в Україні нарешті з’явилося власне виробництво боєприпасів для гранатометів, яке має замкнутий цикл. Для нашого спеціального конструкторського бюро це успіх, а для України – безперечна перемога та приклад ефективного державно-приватного партнерства», – наголосив керівник СКБ «Вектор-В» Віталій Жуков.

 

Поделиться публикацией