НА ДУНАЇ ПОЧАЛИСЬ СПІЛЬНІ УКРАЇНСЬКО-РУМУНСЬКІ НАВЧАННЯ

Сьогодні, 4 вересня у Румунії розпочались спільні двосторонні українсько-румунські навчання Riverine – 2019.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

В них беруть участь підрозділи Військово-Морських Сил ЗС України, Морської охорони ДПС України, Морських сил та берегової охорони Румунії.

Мета заходу: відпрацювання спільних дій багатонаціональних катерних тактичних груп в акваторії річки Дунай для підвищення рівня їх взаємосумісності та спроможностей.

Навчання розпочались з урочистої церемонії відкриття, яку очолили командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко та начальник Головного штабу Морських сил Румунії віце-адмірал Александру Міршу.

Урочиста церемонія початку міжнародних навчань Ріверайн-2019 Фото: ВМС ЗС України

Від Військово-Морських Сил ЗС України в цьогорічних навчаннях беруть участь малі броньовані артилерійські катери “Аккерман” та “Вишгород”, навчальний катер “Сміла” та вертоліт Мі-14, від румунської сторони – два броньованих патрульних катери, два річкових тральщики, один патрульний катер та річковий буксир.

Загалом двосторонні навчання проходитимуть протягом трьох днів в акваторії річки Дунай, де українські та румунські колеги спільно відпрацюють основні елементи по забезпеченню безпеки у протоках та річкових секторах.

Навчання триватимуть до 06 вересня та включатимуть в себе такі основні елементи, як тактичне маневрування, протимінні дії, пошук та рятування людини, що впала за борт, доглядова операція.

Артилерійський катер “Аккерман” Військово-морських сил України

Спільні навчання Riverine відбуваються вдруге, Riverin-2018 проводився на ділянці між українським містом Ізмаїл та румунським Браїла.

Військово-морські сили України направили на торішні військові навчання два малих броньованих артилерійських катери типу “Гюрза-М” – «Аккерман» (P174) та «Бердянск»(P175), а також навчальний катер «Чигирин» (A542) в якості штабного корабля. Ще три катери – BG16, BG17 та BG83 «Ніжин» з української сторони брали участь від Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Від румунських військово-морських сил брали участь річний монітор (малий артилерійський корабель) “Lascăr Catargiu” (F-47) та артилерійський катер Rovine (VB-180):

Поделиться публикацией