НА ДП «КОНОТОПСЬКИЙ АВІАРЕМОНТНИЙ ЗАВОД «АВІАКОН» ЗАВЕРШИЛИ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ І МОДЕРНІЗАЦІЮ ВЕРТОЛЬОТА МІ-8МТВ

На державному підприємстві «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», яке входить до складу Укроборонпрому, завершили капітальний ремонт і модернізацію вертольота Мі-8МТВ і передали його до Збройних сил України.

Про це 1 липня ц.р. повідомили в ДК «Укроборонпромі».

Реалізовані технічні рішення відповідають сучасним вимогам і завданням, що пред’являються до вертольотів типу Мі-8МТ(МТВ) українськими армійцями, та є продовженням модернізації вертольотів цього типу, яку серійно виконує підприємство.

Посилено захист вертольота та членів екіпажу від ракет з інфрачервоними голівками самонаведення та стрілецької зброї, вдосконалено радіонавігаційне обладнання та покращено можливості виконувати десантні й пошуково-рятувальні операції.

У рамках модернізації встановлено два комплекти супутникової навігаційної системи, радіолокаційний відповідач, аварійний радіомаяк і твердотільний аварійно-експлуатаційний реєстратор польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу. Це дає змогу виконувати польоти на міжнародних повітряних лініях відповідно до вимог ІСАО.

Крім цього, передбачено швидке доукомплектування машини новітнім метеолокатором, завдяки якому можна використовувати техніку у складних метеорологічних умовах.

Оновлений гелікоптер уже перебуває у військовій частині.

ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» спеціалізується на капітально-відновлювальному ремонті, переобладнанні та модернізації вертольотів типу Мі-2, Мі-8, Мі-8МТ(МТВ)/Мі-17, Мі-24/Мі-35 всіх модифікацій та їх обладнання, має право на серійний ремонт і модернізацію вертольотів Мі-14.

«Авіакон» – єдине в Україні підприємство, яке володіє технологією повного циклу капітального ремонту вертольотів конструкції М.Л. Міля та робіт з переобладнання і модернізації.

 

Поделиться публикацией