НА ВІННИЧИНІ УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ АВІАТОРИ ПРОВЕЛИ ТРЕНУВАННЯ

На Вінничині авіатори всіх ескадрилей на транспортних літаках Ан-26 та вертольотах Мі-8 і Мі-2 дві доби проводили тренування.

Про це повідомили у прес-службі Бригади транспортної авіації імені Героя України Дмитра Майбороди, інформує Український мілітарний портал. 

Польоти виконувались у ясну погоду, екіпажі здійснювали обліт авіаційної техніки в рамках планової підготовки льотного складу. 

Екіпажі літаків Ан-26 проводили сумісні польоти парами, одну з яких очолював командир бригади полковник Андрій Сідаш.

Командир особисто перевіряв рівень вмінь та навичок льотного складу в процесі виконання завдань у небі Вінниччини.

За парою, що здійнялась у блакить, яку очолив командир, слідом злітали вертольоти Мі-8 та Мі-2. Така кількість авіаційної техніки у небі одночасно вимагала від керівника польотів справжньої віддачі і сконцентрованості на контролі повітряних суден в нашій зоні відповідальності.

А тим часом відбувались комплексні тренування чергових сил ППО, до яких були залучені і винищувачі бригад тактичної авіації повітряного командування “Центр”, про це повідомило командування Повітряних Сил ЗСУ.

Тренування чергових сил з протиповітряної оборони держави проводяться постійно, – говорить командувач операційного Командування полковник Валентин Листопад. – Участь беруть екіпажі чи не усіх авіаційних бригад Повітряних Сил, зенітні ракетні дивізіони, радіотехнічні бригади та інші підрозділи. Торік органи військового управління перейшли на нову організаційно-штатну структуру, тому щоразу відпрацьовуємо взаємодію відповідно до нових стандартів.

 

В ході льотних змін, які відбувались в простих та складних метеоумовах, одиночно та парами бойові винищувачі підіймались в повітря виконуючи повітряні маневри.

Підбиваючи підсумки льотних змін командир бригади полковник Андрій Фандєєв зауважив, що мета польотів досягнута, а поставлені завдання виконані в повному об’ємі. Льотний склад вдосконалив професійну майстерність і злітанність, відновив навички в техніці пілотування, навігації і бойовому застосуванні.

В свою чергу миргородські авіатори провели чергову льотну зміну день-ніч у складних метеоумовах. До переліку вправ планової таблиці увійшли польоти по відновленню навичок льотного складу за видами льотної підготовки та виконання вправ згідно курсу бойової підготовки, повідомили у прес-службі частини.

За підсумками комплексних тренувань чергових сил ППО, екіпажі-перехоплювачів, розрахунки командних пунктів та пункти наведення авіації виконали поставлені завдання.

 

Поделиться публикацией