НА ВІЙНІ В УКРАЇНІ ЗАГИНУЛО ДО 190 ТИСЯЧ ВІЙСЬКОВИХ РФ — МІНОБОРОНИ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія зазнала 150 – 190 тисяч втрат загиблими  і важкопораненими, а загальна цифра, включаючи легко поранених становить близько 240 – 290 тисяч осіб, заявили в Міністерстві оборони Великої Британії.

При цьому британська розвідка наголошує, що ці цифри  не включають групу Вагнера або їхні батальйони з числа ув’язнених, які воювали в Бахмуті. «Нещодавні російські атаки на Авдіївку призвели до збільшення кількості російських втрат, зафіксованих Міністерством оборони України, на 90%», — зазначають у британській розвідці. Аналітики вказують, що Росія змогла збільшити свою присутність в Україні з лютого 2022 року завдяки інтенсивному вербуванню до війська  з використанням фінансових стимулів та часткової мобілізації, проведеної восени 2022 року. «Збільшення чисельності особового складу є основним фактором, що забезпечує здатність Росії як захищати утримувану територію, так і здійснювати дорогі наступальні операції», — вказують експерти.

Зазначимо, що за даними Генштабу Збройних сил України станом на ранок 22 жовтня 2023 року, за 605 днів війни в Україні російська армія втратила понад 293 тисячі військових. Зокрема за останню добу було ліквідовано 980 окупантів.

Поделиться публикацией