НА ВИСТАВЦІ В СТАМБУЛІ ОБГОВОРЮЄТЬСЯ УЧАСТЬ ТУРЕЧЧИНИ У СТВОРЕННІ ТЕХНОПАРКІВ В УКРАЇНІ – О. УРУСЬКИЙ

У Стамбулі, де відбувається міжнародна оборонна виставка IDEF 2021, обговорюється участь Туреччини у створенні технопарків в Україні та співпраця двох держав в авіаційній і космічній галузях.

Про це повідомив віцепрем’єр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський у Facebook.

«Обговорили питання залучення турецької сторони до створення вітчизняних індустріальних парків. Туреччина має гарний досвід у цьому питанні, адже в державі успішно діє кілька десятків таких структур», — написав віцепрем’єр.

За його словами, у ході зустрічей в Стамбулі також ішлося про співпрацю в авіаційній та космічній галузях. «Українська сторона готова до взаємовигідного співробітництва у сфері авіадвигунобудування, спільного використання космічного простору, створення ракетоносіїв та супутникових платформ», — наголосив Уруський.

Він поінформував турецьку сторону, як відбувається вдосконалення українського законодавства у сфері інвестицій та офсетної політики, що має привести до усунення перепон та створення сприятливих умов для організації військово-технічної співпраці з іншими державами.

Олег Уруський також зазначив, що в рамках виставки IDEF 2021 відбулася зустріч із заступником міністра промисловості та технологій Туреччини Четіном Алі Дьонмезом, президентом Турецької ради науково-технічних досліджень TÜBİTAK Хасаном Мандалом та генеральним директором компанії Baykar Makina Халуком Байрактаром. Українська делегація ознайомилася з продукцією провідних турецьких компаній, зокрема ASELSAN, Roketsan, ТАІ, ТЕІ та STM.

Поделиться публикацией