НА БРОНЕКАТЕРИ «КЕНТАВР» ВСТАНОВЛЯТЬ ПРОТИДИВЕРСІЙНЕ ОБЛАДНАННЯ НІМЕЦЬКОГО ВИРОБНИЦТВА

Мова йде про гідроакустичні станції Cerberus

На всіх малих броньованих артилерійських катерах типу «Гюрза-М» і десантно-штурмових «Кентавр-ЛК» ВМС України встановлять гідроакустичні станції німецького виробництва. Про це в ефірі програми «Лінія оборони» (спільний проект «5 каналу» і «Українського мілітарного порталу») повідомив генеральний конструктор «Кузні на Рибальському» Сергій Білозубенко.

За його словами, гідроакустичні станції (ГАС) використовуються для виявлення підводних диверсантів. В основному ці станції застосовують під час стоянки, але оснащені ними катери можуть вести і активний пошук, тобто грати роль протидиверсійних засобів.

Генеральний конструктор також розповів, чому флот відмовився від вітчизняної гідроакустичної станції «Тронка».

«Вона не виправдала покладених на неї надій, не дала результатів. Ми зупинили свій вибір на ГАС з Німеччини Cerberus. Її протестували в минулому році, і вона показала відмінні результати, тому ми закуповуємо ці станції», – сказав Сергій Білозубенко.

Виробництвом гідроакустичних станцій Cerberus займається компанія Atlas Elektronik.

Ці ГАС дозволяють виявляти водолаза з аквалангом замкнутого циклу в радіусі 700 метрів і в автоматичному режимі повідомляти оператора. Робочі температури станцій – від мінус 2 до плюс 35 градусів за Цельсієм, глибини – від 2 до 50 метрів, кут огляду по горизонталі – 360 градусів.

glavcom.ua

Поделиться публикацией