НАЧАЛЬНИК ГЕНШТАБУ ПОСТАВИВ ЗАВДАННЯ ПЕРЕД ЗСУ НА 2020 РІК. СЕРЕД ІНШОГО — ПІДГОТОВКА ДО НАСТУПУ

У 2020 році велика частина навчального часу повинна бути присвячена підготовці підрозділів Збройних сил України до наступальних дій. Про це заявив начальник Генерального штабу Руслан Хомчак, який раніше оцінив ймовірність великої війни з Росією, передає Управління у зв’язках з громадськістю ВСУ.

 

«Підготовка підрозділів до наступальних дій повинна займати до 70% навчального часу», — підкреслив Хомчак.

 

Як повідомляється, під керівництвом Руслана Хомчака на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного було підбито підсумки діяльності ЗСУ в 2019 році.

 

Зокрема, були проаналізовані результати виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил, організація бойової підготовки військових частин і підрозділів, стан дисципліни і правопорядку в армії і правового захисту військовослужбовців, розглянуті стан і перспективи квартирно-експлуатаційного забезпечення, розвиток професійного сержантського корпусу, взаємодія ВСУ з громадськістю та подальша імплементація стандартів НАТО.

 

Також були визначені завдання армії на наступний рік.

 

Як повідомляли новини «Сегодня», нещодавно заступник міністра оборони Аліна Фролова пояснювала, що РФ не обмежується війною на Донбасі — в гібридної війні проти України агресор застосовує не тільки солдат і танки. За її словами, Росіяни в більшій мірі використовують інформаційний простір — основні агресивні дії ведуться в інтернеті і через ЗМІ.

 

У свою чергу директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак відзначав, що російська агресія проти України ставить нашу країну перед новими викликами. Він вважає, що Україні потрібно змінити підхід до війни, і назвав три головні напрями.

Поделиться публикацией