НАЦБАНК ПЕРУ ЗАБЛОКУВАВ УСІ ВИПЛАТИ «АНТОНОВУ» ЗА БУДІВНИЦТВО ЛІТАКА АН-178

Перуанський урядовий банк Banco de la Nación відмовився прийняти банківську гарантію з боку німецького банку DZ Bank AG для виплат державному підприємству «Спецтехноекспорт» за контрактом 2019 р. на будівництво для МВС Перу одного транспортного літака Ан-178-100Р.

Про це 5 січня ц.р. повідомив Defense Express, посилаючись на своїй публікації El Banco de la Nación del Perú bloqueó los pagos a Antonov por el avión AN-178

 Гарантія повинна була покривати всю вартість контракту у майже $64 млн дол. Тож українська сторона повністю позбавлена можливості отримувати від МВС Перу будь-які кошти за цим контрактом. Хоча українська сторона почала здійснювати будівництво літака за власні кошти.

Повідомляється також, що перуанські джерела стверджується, що «Спецтехноекспорт» направив до МВС Перу 86 листів, щоб спробувати вийти з тупикової ситуації через відсутність платежів з боку Перу.

Крім того, йдеться, що з огляду на публікацію у Infodefensa.com не зрозуміло, про яку саме відмову з боку банку Banco de la Nación йдеться, бо насправді їх було декілька. У публікації наводиться лише один приклад, що при розгляді визнання банківської гарантії для контракту з Україною на раді директорів у банку Banco de la Nación двоє були за, один — проти, а ще один стверджував, що умови для прийняття рішення — неправильні.

Це при тому, що Центральним резервним банком Перу (BCRP) німецький банк DZ Bank AG характеризується як банк першої категорії, і теоретично таких відмов бути не могло.

Раніше повідомлялося, що 23 жовтня 2019 р. за результатами перемоги у тендері ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» уклало зовнішньоекономічний контракт з Міністерством внутрішніх справ Перу на поставку одного літака Ан-178, загальною вартістю $64 млн. Постачання літака – до 23 жовтня 2021 р., чого не вібулося.

Поделиться публикацией