НАУКОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНИ МАЄ МІЗЕРНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ – ВОЛОДИМИР ІСАЄНКО

«У нашій країні склалася парадоксальна ситуація – з одного боку Україна ще має потужний потенціал інтелектуальних ресурсів, високі досягнення в окремих напрямах наукових досліджень, і загалом – мізерний економічний ефект від нього», – зазначив в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» виконувач обов’язків ректора Національного авіаційного університету України Володимир Ісаєнко.

«Такий стан з інтелектуальним потенціалом слід розглядати вже як небезпечний для перспектив реалізації інноваційної моделі розвитку України в сучасних умовах», – відмітив Ісаєнко.

«Сьогодні Україна знаходиться в складних умовах, коли, у першу чергу, треба зміцнювати обороноздатність держави, збільшуючи фінансування оборонних замовлень. У цих умовах дуже складно вирішувати питання державного фінансування, у том числі й науки. Виходом з цього положення, на нашу думку, є комерціалізація наукових досліджень через відповідні бізнес-моделі, коли наука буде існувати не заради себе, а заради практичного використання її результатів у різних галузях народного господарства», – підбив підсумки в.о ректора НАУ

ІА ОПК

Поделиться публикацией
-->