НАТО МАЄ НАМІР ПРОДОВЖУВАТИ РОЗВИТОК ВЛАСНИХ ОБОРОННИХ СПРОМОЖНОСТЕЙ

НАТО має намір продовжувати розвиток власних оборонних спроможностей, і при цьому особливу увагу приділятиме розвитку та застосуванню сучасних технологій.

Про це у 25 червня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга під час прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оброни НАТО у Брюсселі.

«Ефективна оборона та засоби стримування також передбачають знаходження на передових позиціях у технологічному вимірі, включаючи застосування штучного інтелекту, сучасних комп’ютерних технологій, наступних поколінь комунікаційних засобів. Тож міністри обговорять, як НАТО може краще інвестувати у розвиток таких нових технологій», — сказав Столтенберг.

За його словами, спільні зусилля Альянсу у цій сфері відкривають нові технологічні можливості, які жоден із союзників не зміг би досягти самотужки, включаючи розробку сучасних розвідувальних безпілотних апаратів та літаків.

Генсек НАТО зауважив, що Альянс має намір розвивати технологічну співпрацю з ключовими союзниками, зокрема, у сфері телекомунікації. У зустрічі міністрів оборони НАТО візьмуть участь урядовці з Фінляндії та Швеції, а також високий представник ЄС Федеріка Могерині.

Поделиться публикацией