НАТО ГОТУЄТЬСЯ ДО МАШТАБНИХ НАВЧАНЬ – DEFENDER EUROPE

Маневри під назвою Defender Europe ( “Захисник Європи”) пройдуть з квітня по травень 2020 року.

Про це 5 березня ц.р. повідомив Український млатарний портал.

У навчаннях візьмуть участь 18 країн. Вони будуть проходити на території 10 європейських країн, в тому числі Німеччини, Польщі, Латвії, Литви, Естонії та Грузії. Основна їх частина буде проходити в Німеччині і Польщі.

В Європейському командуванні США відзначили, що вони спрямовані на підтримку виконання завдань НАТО “з підтримки боєготовності альянсу і стримування потенційних ворогів”.

У маневрах також візьмуть участь 9 тис. Американських військових, вже розміщених в Європі, і близько 8 тис. Європейських військовослужбовців.

В Європейському командуванні США відзначили, що ці військові навчання “підтверджують те, що прихильність США підтримки НАТО та захисту Європи залишається непорушною”.

Масштабні навчання Defender Europe 2020 року, які США проведуть навесні в Європі, не націлені проти якої б то не було країни і були заплановані для відпрацювання оборонних дій, заявив в середу заступник командувача ПС США в Європі генерал Ендрю Роллінг.

Генерал пояснив, що мета року – відпрацювати “перекидання та розгортання великого американського контингенту і спорядження з США в Європу”. За його словами, це дозволить переконатися, що в НАТО здатні швидко реагувати на кризові ситуації.

Поделиться публикацией