НАРАЗІ РЕАЛІЗУЄТЬСЯ ЕТАП ОСВОЄННЯ ЗАМКНУТОГО ЦИКЛУ ВИРОБНИЦТВА ВЕРТОЛЬОТІВ В УКРАЇНІ, НА ЧАСІ — СТВОРЕННЯ ПРОТИРАКЕТНОЇ ОБОРОНИ УКРАЇНИ – А. ТАРАН

Міністр оборони України Андрій Таран разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським здійснили робочі поїздки до ПрАТ “АвтоКрАЗ” та ПАТ “Мотор Січ”.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Зокрема, у Кременчуці високопосадовці оглянули потужності “АвтоКрАЗу” та ознайомилися із продукцією військового призначення. Разом з головою Полтавської облдержадміністрації Олегом Синєгубовим, головою Кременчуцької райдержадміністрації Олегом Лєдніком та керівництвом заводу обговорили проблемну ситуацію, що склалася довкола цього підприємства.

— Відверто, з нашого боку існує низка питань до якості техніки, що випускається підприємством, та його здатності виконувати оборонні контракти в обумовлені терміни. Разом з тим, очевидно, що потреба в автомобілях і шасі від КРАЗ є значною і обраховується десятками тисяч. Щоб не змушувати ЗСУ шукати закордонні альтернативи, необхідно забезпечити тут стабільну, сучасну і потужну базу виробництва, — зазначив Андрій Таран.

Міністр оборони наголосив, що подібне підприємство має провести роботу над помилками та активно брати участь у забезпеченні обороноздатності країни, зберегти колектив і технологічну базу. А це, у свою чергу, дозволить Міноборони планувати довготермінову співпрацю з вітчизняним підприємством, що має необхідну інфраструктуру не лише для виготовлення необхідної для Збройних Сил техніки, але й для її подальшого обслуговування і ремонту.

Крім того, Андрій Таран привіз до Запоріжжя на ПАТ “Мотор Січ” наказ про прийняття на постачання Збройних Сил України металевих лопатей несучого гвинта для вертольотів типу Мі-24. Варто зазначити, що в інтересах Міністерства оборони України ПАТ “Мотор Січ” виконує контрактів за державним оборонним замовленням на суму понад 1,5 млрд гривень.

— Освоєння технологій та розроблення металевих лопатей несучого гвинта вертольотів типу Мі-8 та Мі-24 є особливо важливим напрямом робіт, що виконуються ПАТ “Мотор Січ”. Такими технологіями володіють лічені країни. Зараз реалізується наступний етап освоєння замкнутого циклу виробництва вертольотів в Україні, що дозволить уникнути залежності від Росії. Звільняємось від технологічної залежності від Російської Федерації — звільнимось і від окупації! – звернув увагу Міністр.

Цього дня українському війську були урочисто передані три комплекти лопатей для Мі-24 виробництва «Мотор Січ». Міністерство оборони розраховує до 30-ї річниці Дня Незалежності України отримати ще шість комплектів.

Під час спілкування із представниками ЗМІ Андрій Таран розповів, що Міноборони минулого року розпочало певні дії щодо створення протиракетної оборони України. За його словами, події в Ізраїлі показали актуальність системи протиракетної оборони. Міністр оборони України не виключив можливість придбання чогось на кшталт «Залізного купола» і для забезпечення протиракетного захисту нашої держави.

 

Поделиться публикацией