ТЕХНОЛОГІЇ В ОБОРОННІЙ СФЕРІ ФОРМУЮТЬ НОВУ РЕАЛЬНІСТЬ — ЕКСПЕРТ

Наразі в світі з’являється сума факторів, яка суттєво змінить характер взаємовідносин і конкуренцію держав і військ.

Про це 11 червня ц.р. на прес-конференції в Укрінформі присвяченій  створенню Українського Інституту Безпекових Досліджень заявив директор Інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, член Правління Українського Інституту Безпекових Досліджень Сергій Згурець.

Зокрема, він підкреслив, що з’являється велика кількість дешевих датчиків, технології високоточного ураження, штучний інтелект, робототехніка, опрацювання великих обсягів даних, біотехнології. Всі ці технології формують нову реальність, яку не можна ігнорувати. Як на цю реальність реагують провідні країни? Наприклад, США у складі ЗС утворили нову структуру – «Командування майбутнього». Їх завдання – це забезпечити поєднання нових технологій способу ведення бойових дій, аби забезпечити перевагу своєї країни в майбутньому.

«Тепер виникає питання де в Україні уособлюється така структура, де і які посадові особи чи «мостики», що дозволяють поєднати нові технології, «новий» світ і наші потреби Збройних сил? На жаль, у мене немає оптимістичної відповіді на це питання», — додав С. Згурець.

На думку експерта, члени новоутвореного  Українського Інституту Безпекових Досліджень повинні зробити перший поштовх для того, що б зробити таку структуру, як американське «Командування майбутнього».

«Необхідно дивитися далі ніж той формат побудови каркасу безпеки, який ми маємо на сьогоднішній день», — підсумував директор Інформаційно-консалтингової компанії Defense Express.

Поделиться публикацией