НАМІР ВИКОРИСТОВУВАТИ ЗАХОПЛЕНУ ЗАПОРІЗЬКУ АЕС Є ДОКАЗОМ ЯДЕРНОГО ТЕРОРИЗМУ РФ — ЦДАКР

Окупанти Російської Федерації заявили про намір використовувати захоплену Запорізьку АЕС, що є доказом ядерного тероризму.

На цьому наголошує Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння.

«Фактично маємо справу із спонсорством тероризму державою Росія. Напевно це перше у світовій практиці захоплення атомних станцій, що не можна залишити без покарання. Треба працювати з Конгресом США щодо визнання Росії країною-спонсором тероризму». – Наголосили в ЦДАКР.

Як відомо, 18 травня віце-прем’єр РФ Марат Хуснуллін заявив, що захоплена Запорізька атомна електростанція працюватиме на Росію. При цьому планується продаж електроенергії в Україну.

«Енергетична електроенергія – це товар, який не можна поставити на склад. Тому, якщо енергосистема України буде готова приймати і платити, то ми будемо працювати, не будемо приймати — (АЕС — ред.) буде працювати на Росію», — процитував «Інтерфакс» російського чиновника. Він також додав, що «проблем з продажем електроенергії не буде, тому що атомна енергетика дешева і конкурентоспроможна».

Нагадаємо, про захоплення Запорізької АЕС стало відомо 4 березня. Весь персонал залишається на території електростанції і забезпечує роботу енергоблоків. Керівники Запорізької АЕС не можуть виїхати з Енергодара через погрози окупантів.

Поделиться публикацией