НАЙКРАЩИМ РІШЕННЯМ ДЛЯ УКРАЇНИ Є КОМБІНОВАНА АРМІЯ – ЕКС-МІНІСТР ОБОРОНИ ПОЛЬЩІ

Найкращим рішенням для України є комбінована армія з професійних військовослужбовців та військовослужбовців, які служать на добровільній основі.

Про це заявив екс-міністр оборони Польщі Януш Онишкевич в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» під час національного форуму «Нова Стратегія Миру та Безпеки».

«Питання, чи повинна Україна мати професійну армію — важке. Професійна армія потребує значно більших витрат. Солдати в професійній армії повинні мати хорошу зарплатню. Я думаю, що основна частина професійних підрозділів є важливою, оскільки, попри всі сучасні технічні засоби та те, що українська армія має чи буде мати, потребує дуже хороших здібностей, які просто не можуть бути набуті солдатами протягом півроку», — наголосив він.

«Перш за все, я думаю, Україна повинна відновити флот. Україна здобула величезний прогрес з початком подій у  2014 року. Українська армія не потребує солдатів. У армії України є дуже професійні солдати. Вам безперечно потрібні такі можливості, наприклад, як артилерійські радари. Вони можуть стати у нагоді та  дозволити українським військовим силам з’ясувати, звідки виходить обстріл. Також БАК можуть бути корисними для військовослужбовців. Вони можуть з’ясувати, що відбувається за межами горизонту», — вважає Я. Онишкевич.

Поделиться публикацией