КЕРІВНИЦТВО ДЕРЖАВИ НЕ ЗВЕРТАЄ УВАГИ НА МОРСЬКУ БЕЗПЕКУ УКРАЇНИ – ДИРЕКТОР КОМПАНІЇ «КЛІВЕР»

Керівництво України усіх каденцій чи спеціально, чи через незнання, чи через слабодухість, не звертають увагу на морську безпеку Української держави.
Таке переконання висловила директорка НВК «Клівер» Оксана Врублевська в рамках науково-практичної конференції «Державна морська політика. Через проєктність до системності».

«Таке відбувається через наш менталітет та наше відношення до морської безпеки», — додала вона.
Підсумовуючи Оксана Врублевська заявила, що насправді Україна – це вікова держава кораблебудування, а все кораблебудування Радянського Союзу прийшло із України.

 

Директорка НВК «Клівер» додала, що є вітчизняні підприємства, які мають значні наукові й виробничі потужності долучитись до державних програм, пов’язаних із кораблебудуванням та модернізацією національного флоту.

 

На її думку, внаслідок паралічу менеджменту на державних підприємствах суднобудування, заводи-виробники конкурентної продукції з надзвичайно високою доданою вартістю дійшли до стану банкрутства.

«Припинення у 2014 році будівництва національного корвета викликало певний резонанс в суспільстві. Але тут же не забарилася «системна реакція» влади з інформаційної розкруткою «москітного флоту» та очікуваних поставок за американським «лендлізом», звинуваченням керівництва національного флоту в небажанні реформуватися, не забули і про крейсері «Україна», і про скандали навколо миколаївських суднобудівних заводів. Проект «національний корвет», на мій погляд, треба розглядати у різних площинах – від безпекової до соціально-економічної та комунікативно-інтеграційної.

Але в основу повинен складати постулат: будівництво кораблів класу «корвет» повинно розглядатися крізь призму формування адекватних загрозам військово-морських спроможностей України. Саме корвет спроможний виконувати широкий спектр бойових завдань на всю глибину морської операційної зони як самостійно так і у складі різнорідних тактичних груп» — зазначала директорка НВК «Клівер» у своєму інтерв’ю в жовтні 2020 р.

Корвет повинен стати основною бойового ядра флоту, а його ударні можливості – стримуючим агресора фактором.

 

Науково-виробнича корпорація володіє інтелектуальною власністю високотехнологічної продукції, зокрема, обладнання та технології вирощування монокристалів, виробництво лужних акумуляторів військового та цивільного призначення, виробництво мінно-торпедного озброєння та акустичних систем обзору підводного простору. Має досвід виконання договорів щодо ремонту та модернізації морського озброєння, розробки та виготовлення сучасних тренажерів для ВМС України.

Поделиться публикацией