НАЙБІЛЬШИЙ ПРОРИВ ЩЕ ПОПЕРЕДУ – ТАРНАВСЬКИЙ

Бригадний генерал Олександр Тарнавський, який керує бойовими діями на південному фронті, заявив, що зима не уповільнить наступальні дії українського війська, а найбільший прорив ще попереду.

«Погода може стати серйозною перешкодою під час наступу, але враховуючи те, як ми просуваємося вперед, переважно без транспортних засобів, я не думаю, що [вона] сильно вплине на контрнаступ», – сказав генерал Тарнавський в інтерв’ю CNN 22 вересня.

Деякі аналітики, та більшість оглядачів російсько-української війни вважають, що інтенсивні дощі восени можуть зробити землю в Україні вологою і ускладнити пересування важкої техніки, а тому наступальні дії завершаться восени. Але Тарнавський каже, що українські війська наразі пересуваються невеликими групами й переважно пішки.

Генерал позитивно налаштований щодо кінцевого результату та зазначив, що для успіху контрнаступу українським військам необхідно як мінімум дійти до міста Токмак. «Токмак – це мета мінімум. Загальна мета – вийти до наших державних кордонів», – сказав Тарнавський.

За його словами, найбільше проблем українським захисниками приносить не так звана «лінія Суровікіна», а «перехрестя доріг, лісосмуги і мінні поля між лісосмугами». «[Там] комбінація невеликих шкідливих ворожих оборонних груп, які зараз дуже точно і грамотно висаджені. Але дії наших бійців змушують їх повільно відступати, коли вони стикаються з нашими штурмовими групами», – сказав генерал.

Поделиться публикацией