НАЙБЛИЖЧІ ДВА-ТРИ ТИЖНІ ВИРІШАТЬ ПЕРЕБІГ ВІЙНИ – ДИРЕКТОР ЦДАКР

Київ зараз оточений трьома кільцями оборони. Якийсь успіх штурму столиці для мене більш ніж сумнівний. Поки що російські окупаційні війська втратили ініціативу, Київ серйозно посилився.

 

Про це зазначив в інтерв’ю агентству УНІАН директор Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак, відповідаючи на питання про можливість армії російських загарбників взяти штурмом Київ.

 

«Сказати, чи я допускаю, що вони увійдуть до міста? Ні, не припускаю. Навіть якщо Росії вдасться втягнути у війну Білорусь, навіть якщо окупанти отримають підкріплення із Сирії, Лівії чи з військових баз Осетії та Вірменії, РФ навряд чи зможе посилитись так, щоб загрожувати Києву. Сьогодні це найбільш складна вузлова ділянка для російської армії. Російські війська намагаються взяти Київ у кільце. Але, як на мене, у Росії замало резервів для цього. Київ Росії просто не до зубів».

 

Експерт припустив, що, мабуть, найнебезпечніший напрямок: Буча – Ворзель – Ірпінь – Стоянка. «Але форсування річки Ірпінь для російської армії – досить складна сьогодні ситуація. Незважаючи на наявність у російських військ техніки, здійснити штурм з боку Ворзеля та Ірпеня – Горенки вкрай складно. У росіян надто обмежені ресурси для маневру. Для наступу їм потрібно як мінімум потроїти сили».

 

Про можливості застосування ядерної зброї керівник ЦДАКР сказав наступне:

«Путін може застосувати ядерну зброю, якщо відчуватиме, що всі інші аргументи вичерпані. Наприклад, якщо вважатимуться, що залякування країн НАТО призведе до автоматичного припинення воєнних дій та припинення переговорного процесу. Сценаріїв може бути дуже багато. Він може застосувати ядерну зброю для завдання удару по якомусь об’єкту як України, так і якоїсь держави НАТО. Наприклад, по Болгарії, Словаччині чи Польщі. Це також цілком можливо.

Завдання Путіна — зробити максимально руйнівні дії для залякування всього світу.

Також є версія, що Путін може завдати удару тими ж гіперзвуковими ракетами «Кинжал», наприклад, по одній з українських атомних станцій. Не випадково в перший же день війни він поставив завдання захопити Чорнобильську АЕС, а за кілька днів була захоплена найпотужніша в Європі — Запорізька атомна електростанція.

Не варто виключати і удару по греблі Київського моря… Людські втрати його абсолютно не хвилюють і не цікавлять».

 

«Думаю, що найближчі два, від сили, три тижні вирішать весь подальший перебіг війни. Саме через 2-3 тижні стане зрозуміло, чи Путін рухатиметься у бік завершення війни у ​​будь-якому вигляді з досягненням якоїсь мирної угоди, договору про перемир’я з українською стороною», — висловив переконання Бадрак.

Поделиться публикацией