НАДІЯ ВАСИЛЬЄВА ЗАЛИШИЛА КОМАНДУ ДК «УКРОБОРОНПРОМУ»

Надія Васильєва, яка після переходу з посади гендиректора «Майкрософту Україна» восени 2019 року на посаду заступника гендиректора держконцерну «Укроборонпром» опікувалася в держконцерні питанням розвитку інновацій, залишила команду наприкінці вересня.

Про це 6 жовтня ц.р. повідомив портал Інтерфакс-Україна, посилаючись на  «Укроборонпрому».

«Відповідний структурний підрозділ також було реорганізовано, а функції – розподілено всередині команди. Лідерство у питанні інновацій для оборонної промисловості відійде Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості, яке має намір створити Агентство з розвитку оборонних технологій», — зазначив держконцерн.

Згідно з релізом, Васильєва здійснила низку проектів із цифровізації «Укроборонпрому» й окремих оборонних підприємств, перезапустила роботу науково-технічної ради та конструкторського напряму.

Держконцерн також повідомив, що наприкінці вересня з компанії пішов і Руслан Корж, який був радником зі стратегічних проектів гендиректора «Укроборонпрому» Айвараса Абромавичуса, а раніше — його заступником у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Коржа призначили в держконцерн восени 2019 року на посаду заступника гендиректора, він опікувався роботою авіабудівних і авторемонтних підприємств концерну, а навесні перейшов на посаду радника гендиректора.

«Укроборонпром» зазначив, що 1 жовтня цього року було змінено кількість керівного складу концерну та запроваджено новий штатний розпис у рамках подальшого вдосконалення управлінської моделі держконцерну.

Згідно зі змінами Роман Бондар, який керував Офісом трансформацій і був заступником гендиректрора, став першим заступником гендиректора і продовжує працювати в команді над реформою і перетворенням «Укроборонпрому». Він також відповідатиме за розвиток корпоративного управління, організаційну ефективність, закупівлі, корпоратизацію і створення галузевих холдингів, зазначається в релізі.

Згідно з ним, Денис Кравченко продовжить розвивати напрям суднобудування на посаді директора дивізіону. Як уточнив агентству «Інтерфакс-Україна» Бондар, Кравченко, як і директор із закупівель Надія Бігун і директор з правових питань Данило Федорчук, підпорядковані заступникам гендиректора.

За словами Бондаря, після запланованого звільнення з посади гендиректора Абромавичуса згідно з указом президента Володимира Зеленського від 6 жовтня і підвищенням заступника гендиректора Ігоря Фоменка до в.о. гендиректора, крім першого, в держконцерні залишаються ще чотири заступники гендиректора: Михайло Морозов (маркетинг і збут), Сергій Іванюта (фінансово-економічне питання), Мустафа Найєм (GR) і Костянтин Бушуєв (безпека).

«Нова структура управління допомагає ефективно координувати діяльність понад сотні підприємств оборонної галузі та концерну», — наголошується в релізі.

 

Поделиться публикацией