НАБУ ІГНОРУВАЛО ЗМОВУ СВОЇХ ПРАЦІВНИКІВ ІЗ ФІГУРАНТОМ «СПРАВИ УКРОБОРОНПРОМУ» — ЛУЦЕНКО

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у 2017 році направила до Національного антикорупційного бюро кримінальну справу за фактом корупційної змови деяких працівників НАБУ із засновником ТОВ «Оптимумспецдеталь» Андрієм Рогозою.

Про це повідомив «Укрінформ» 12 березня  ц.р., посилаючись на виступ генпрокурора Юрія Луценка під час прес-конференції.

«У 2017 році корупційна діяльність працівників НАБУ у співпраці з Рогозою і «Оптимумспецдеталь» була направлена до НАБУ за заявою керівника САП», — сказав він.

Генпрокурор додав, що жодних слідчих дій НАБУ у цій кримінальній справі не вчиняло.

«Тому, думаю, що це питання належить до сфери компетенції громадської ради НАБУ, зрештою, аудиту НАБУ та інших відповідних структур», — додав Луценко.

Він зазначив, що президент і генпрокурор не можуть вплинути на діяльність НАБУ.

Генпрокурор також заявив, що Військова прокуратура спільно з Державною фіскальною службою відповідно до своєї компетенції повідомила про підозру Рогозі у несплаті податків на суму близько 30 млн грн. Окрім цього, у 2018 році до суду було направлено обвинувальний акт відносно Рогози і двох співробітників Служби безпеки, яким інкримінують шахрайство.

«Вважаю, що Військова прокуратура, Служба безпеки у своїй частині і ДФС зробили те, що мали зробити: посадили на лави підсудних шахраїв, навіть якщо вони працювали у правоохоронних органах», — сказав він.

Водночас Луценко зазначив, що розкрадання на державних підприємствах відноситься до компетенції НАБУ. «Чи є там розкрадання? З березня 2016 року ми чекаємо відповіді на це питання від НАБУ, тому переводити це в політичні пляски і звинувачувати особисто президента є безглуздим. Закон забороняє президенту будь-яким чином впливати, ставити завдання НАБУ»,- резюмував він.

Поделиться публикацией