«МІНІСТР ОБОРОНИ СЕБЕ НІЯК НЕ ПРОЯВИВ НА ПОСАДІ» – ДЖЕРЕЛО УП В ОПУ

1 лютого президент Зеленський проводив співбесіди з потенційними новими членами уряду.

Про це 5 лютого повідомила «Українська правда».

«Українська правда» вважає, що саме ця зустріч матиме визначальний вплив на майбутнє Кабміну та зробила власні оцінки перестановки, що чекають уряд Олексія Гончарука.

Зокрема, видання цитує власне джерело у Офісі президента Зеленського, де згадуються негативні оцінки міністра оборони та міністра закордонних справ.

«Також президент пильно придивляється до своєї формальної квоти в уряді: міністра оборони та міністра закордонних справ. Щодо обох питання відкрите.

«Із Пристайком дивна ситуація: він хороший дипломат, але як міністр себе не проявив. За ці декілька місяців він зіпсував відносини майже з усіма в команді. І його треба міняти, але в ОП ще не прийняли остаточного рішення, – розповідає співрозмовник УП в Офісі президента. – Щодо Загороднюка, то він себе ніяк не проявив на посаді»».

«Питання заміни «вічного» глави МВС Арсена Авакова, якого тимчасово залишали на посаді «під особисту відповідальність» президента, в ході нинішніх розмов про перестановки в уряді предметно не обговорюється. Долю глави МВС президент пов’язував з успіхом розслідування гучних справ, у тому числі вбивства Павла Шеремета. Однак тепер про таку прив’язку на Банковій воліють не згадувати, хоч розслідування знову буксують. Головна причина – у Зеленського досі немає людини, яка б могла посунути Авакова і втримати в руках надскладне Міністерство внутрішніх справ, де вплив чинного міністра за шість років безперервної роботи величезний».

Поделиться публикацией