МІНІСТР ОБОРОНИ БІЛОРУСІ ДОПУСКАЄ, ЩО АРМІЯ МОЖЕ ЗАСТОСУВАТИ ЗБРОЮ ПРОТИ НАРОДУ

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін допускає можливість громадянської війни, військового конфлікту і застосування армії проти учасників акцій протесту.

 

Як повідомила «Наша Нива», про це Хренін говорив на зустрічі з керівництвом структурних підрозділів Міноборони, Генштабу та Збройних сил 19 серпня в Центральному будинку офіцерів в Мінську.

 

Як зазначається, виданню передали аудіозапис промови Хреніна, яку вдалося зробити одному з присутніх на зустрічі.

 

«Війна прийшла до нас в будинок. Вся країна в епіцентрі», — заявив Хренін.

 

При цьому він вважає, що «готуються бойовики на території України, йде збір громадян».

 

Також міністр допускає, що армія може застосувати зброю проти народу.

 

«Ті політтехнологи, які пишуть тексти Тіхановській, ставлять питання: армія, ви з народом? Будете ви стріляти проти народу? Нас закликають, в тому числі і Тіхановська, яка говорить: «Не виконуйте злочинні накази». Ця жінка нас закликає до зради, порушення закону — не виконувати накази. злочинний він, не злочинний… — ми люди військові», — сказав він.

 

«Поки армія не перейде на бік протестуючих, державу розвалити неможливо. Вся надія на нас з вами…. Треба боротися, якщо треба — і зі зброєю», — додав Хренін.

 

«Так, ми, можливо, увійдемо в громадянську війну, ціна людського життя втрачає ціну з кожним днем. Це жахливо. Не виключено, що може бути і військовий конфлікт, на сьогодні це вже реальність», — додав він.

 

Нагадаємо, також 20 серпня Хренін заявив, що в Білорусі пройдуть тактичні навчання, в ході якого війська відпрацюють підготовку і ведення оборони на Гродненському тактичному напрямі.

 

Раніше Лукашенко заявляв про те, що на західному кордоні Білорусі підрозділи армії республіки приведені в повну бойову готовність, тому, як, на його думку існує скоординована зовнішня загроза щодо Білорусі.

Поделиться публикацией