МІНІСТР НАЦІОНАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ЛИТВИ ЗАЯВИВ, ЩО КРАЇНА ГОТОВА ПЕРЕДАТИ УКРАЇНІ ЛЕТАЛЬНУ ЗБРОЮ

Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що Литва готова передати Україні летальну зброю.

Про це 20 грудня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на заяву Міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса.

«Необхідно всіляко підтримати Україну, і Литва готова до цього, включно з переданням Україні летальної зброї», – заявив міністр.

Водночас він не уточнює, яку саме зброю Литва має намір передати Україні.

«Я не буду зараз відповідати прямо, це питання багатосторонньої угоди, оскільки залучено кілька держав, не лише донор і одержувач озброєнь, але також виробник і постачальник», – сказав Анушаускас

Про готовність Литви передати Україні летальну зброю Анушаускас розповів на спільній пресконференції з міністром оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

3 грудня міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що кількість російських військ, які можуть бути залучені в ескалації, оцінюється у 94 300 осіб.

18 грудня міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що Київ потребує допомоги Заходу у вигляді не лише оборонного озброєння, а й наступального, оскільки Москва має плани розв’язати широкомасштабну війну.

Допомога Литви

У вересні було повідомлено, що Литва планує передати спорядження для Збройних сил України у вигляді бронежилетів та балістичних поясів вартістю понад 677 тисяч євро.

8 грудня Литва передала Україні першу частину військової допомоги – бронежилети та балістичні пояси.

Литва також планує передати Україні легкий штурмовик L-39ZA. Згідно з проєктом, підготовленим Міністерством оборони Литви, літак має бути безоплатно переданий у власність українських Збройних сил.

У грудні 2021 року Україна має отримати антидронові рушниці литовського виробництва для боротьби з безпілотними літальними апаратами.

 

Поделиться публикацией