МІНІСТРИ ОБОРОНИ РФ І БІЛОРУСІ ДОМОВИЛИСЯ ПРО СТВОРЕННЯ ТРЬОХ НАВЧАЛЬНИХ ЦЕНТРІВ ДЛЯ СПІЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Міністри оборони РФ і Білорусі Сергій Шойгу і Віктор Хренін на переговорах у Москві домовилися про створення трьох навчальних центрів для спільної підготовки військовослужбовців, один із центрів базуватиметься в Білорусі.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс.

Створювані центри розташовуватимуться в Нижньогородській та Калінінградській областях РФ, а також у Гродненській області Білорусі, заявили в російському військовому відомстві.

Шойгу і Хренін на зустрічі в Москві в п’ятницю також обговорили спільні стратегічні навчання «Захід-2021». Головним з обговорюваних питань Шойгу на зустрічі назвав роботу спільної системи протиповітряної оборони двох країн.

10-16 вересня 2021 року Росія і Білорусь планують провести стратегічне навчання «Захід-2021», маневри відбудуться на території двох країн. В основу навчань «покладено один з варіантів поетапної ескалації військово-політичної обстановки навколо умовних країн».

 

Поделиться публикацией