МІНІСТЕРСТВО ТОРГІВЛІ США ОГОЛОСИЛО ПРО ЗАСТОСУВАННЯ ЖОРСТКОГО ЕКСПОРТНОГО КОНТРОЛЮ ПРОТИ РЕСПУБЛІКИ БІЛОРУСЬ

Міністерство торгівлі США оголосило про застосування жорсткого експортного контролю проти Республіки Білорусь, яка підтримує агресію Росії проти України.

Про це 3 березня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на інформацію, що була оприлюднена на офіційному сайті американського відомства.

«Бюро промисловості та безпеки (BIS) Міністерства торгівлі США запровадило суворий експортний контроль проти Білорусі, який було введено проти Росії 24 лютого 2022 року, у відповідь на те, що Білорусь суттєво сприяє подальшому вторгненню Росії в Україну», — зазначили в американському відомстві.

Зазначається, що застосування обмежень допоможе запобігти перенаправленню товарів через Білорусь до Росії, включаючи технології та програмне забезпечення в оборонному, аерокосмічному та морському секторах, а також погіршить здатність обох країн підтримувати військову агресію.

Крім того, запроваджуються суворі обмеження для кількох суб’єктів Республіки Білорусь щодо отримання предметів, технологій та програмного забезпечення. До цього переліку входить Міноборони РБ — включаючи національні збройні сили, армію, флот, морську піхоту, повітряні сили, берегову охорону, національну гвардію, поліцію та розвідслужби Білорусі.

Поделиться публикацией