МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ РФ ОТРИМАЛО ПАРТІЮ НОВИХ УДАРНИХ ГЕЛІКОПТЕРІВ МІ-28НМ

Про це 4 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний.

Російська армія озброюється новою версією ударного гелікоптера Мі-28НМ «Ночной охотник», він отримав назву «ночной модернизированный», нещодавно партія цих бойових повітряних машин надійшла на оснащення підрозділів країни-агресора, пишуть російські ЗМІ.

Офіційних заяв на тему постачання ударних гелікоптерів зроблено не було. Але при цьому інформація про передачу була виявлена в інфографіку, розміщеному в офіційному виданні міноборони Росії.

Інформації про кількість поставлених гелікоптерів немає. Відомо лише, що мова йде саме що про серійні бойові повітряні машини.

Раніше повідомлялося, що до кінця року збройні сили Росії мають отримати від чотирьох до шести серійних Ми-28НМ. Масове виробництво даної моделі вертольотів стартувало ще в 2020 році.

Ми-28НМ (ночной модернизированный) – це новітня модифікація «Ночного охотника», розробка якої почалася в 2009 році. У ній враховані всі зауваження, які отримав Ми-28Н під час державних випробувань. Одним із ключових завдань модернізації стала заміна іноземних комплектуючих на російські.

Броньована кабіна захищає екіпаж від бронебійних куль і снарядів калібру до 20 мм.

Ключовим нововведенням оновленого Мі-28НМ став двигун. Серійні Мі-28 оснащувалися силовими установками ТВ3-117 українського виробництва. В рамках імпортозаміщення в Росії налагодили виробництво двигуна ВК-2500, який збирається повністю з російських комплектуючих. Його остання модифікація ВК-2500П і встановлюється на Мі-28НМ.

Гелікоптер отримав надвтулкову радіолокаційну станцію Н025, яка допомагає екіпажу знаходити цілі поза зоною видимості.

Лопаті несучого гвинта виконані з композитних матеріалів, що дозволяє завершити політ при попаданні в гвинт снарядів калібру 20-30 мм. В арсенал Мі-28НМ входять різні типи керованих і некерованих ракет.

Нагадуємо, що авіабудівний холдинг «Вертолеты России» та Міністерство оборони Росії підписали контракт на поставку 30 модернізованих бойових гелікоптерів Ка-52М

 

Поделиться публикацией