МІНФІН ПРОПОНУЄ НАЙНИЖЧІ ЗА ОСТАННІ РОКИ ВИДАТКИ НА 2021 РІК ДЛЯ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ – МІНІСТР ОБОРОНИ

У серпні міністр оборони України Андрій Таран у листі поскаржився прем’єр-міністру України Денису Шмигалю на те, що Міністерство фінансів запропонувало граничні витрати військового відомства на 2021-2023 роки менше 3% ВВП.

Про це 29 вересня повідомила організація StateWatch.

«Міністерством фінансів доведено граничні обсяги видатків проєкту державного бюджету на 2021 рік для Міністерства оборони у сумі 112,3 млрд грн (або 2,5% ВВП), що на 3,8 млрд грн нижче, ніж затверджені бюджетні призначення поточного року. Це є найнижчий показник за останні роки», – йдеться в повідомленні.

Міністр оборони додав, що в наступні роки цей показник має тенденцію до зниження: у 2022 році – 2,33% ВВП, а у 2023 році – 2,26% ВВП.

У листі Таран наголосив, що скорочення Мінфіном витрат на армію під час збройного конфлікту не буде сприйнято суспільством та у військовому середовищі.

«Варто зазначити, що лист Тарана вплинув на перегляд проєкту бюджету на 2021 рік. В останній версії документа, що оприлюднений на вебпорталі Верховної Ради, на Міноборони передбачені витрати в сумі 117,5 млрд гривень. Хоча і така сума є меншою від витарт Міноборони цього року», — підсумували в StateWatch.

Як відомо, проектом бюджету на 2021 рік передбачено, що видатки на безпеку та оборону становитимуть 267 млрд грн; 117 млрд грн із них буде спрямовано безпосередньо на Міністерство оборони, яке своєю чергою на закупівлю та модернізацію озброєнь передбачило 22 млрд грн. 

 

Поделиться публикацией