МІНСТРАТЕГПРОМ І УТА ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ ТА ВЗАЄМОДІЮ

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України і Українська технологічна академія (УТА) підписали Меморандум про співпрацю та взаємодію.

Про це 29 вересня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на заяву віце-прем’єр-міністра України — міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

«Домовилися направляти спільні зусилля на організацію ефективного аналізу та оцінки проблем розвитку стратегічних галузей промисловості України, а також на розробку науково обґрунтованих пропозицій щодо їх вирішення», — зазначив він.

Згідно з підписаним Меморандумом основними напрямками співпраці стануть:

— аналіз ефективності державної політики у сфері розвитку стратегічних галузей промисловості України і можливих шляхів її підвищення;

— формування державної промислової політики;

— визначення ефективних форм розвитку підприємств стратегічних галузей промисловості України і просування їх продукції (послуг) на зовнішні ринки.

«Спільна робота Міністерства та УТА буде, зокрема, зосереджена на створенні в Україні Системи управління національними ризиками і Системи оцінки національних ризиків у сфері національної безпеки. Надалі це буде сприяти своєчасної реакції держави на виклики і ризики сучасності. Також УТА буде залучатися до співпраці в процесі роботи Агентства оборонних технологій, нормативне врегулювання створення якої вже наближається до логічного завершення «, — пояснив Уруський.

Поделиться публикацией