МІНСТРАТЕГПРОМ ОПРИЛЮДНИВ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ АВІАЦІЙНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ НА 2021-2030 РОКИ

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України оприлюднило для проведення консультацій з громадськістю проєкту «Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки».

Про це 10 лютого ц.р. повідомили на сайті Міністерства.

«Метою Програми-2030 є створення на базі підприємств авіаційної промисловості України конкурентоспроможного, інтегрованого у світову авіаційну промисловість, цілісного авіабудівного комплексу, здатного задовольнити потреби держави в сучасній авіаційній техніці, а також забезпечити її експорт на зовнішні ринки», – ідеться в повідомленні про оприлюднення.

Зазначається, що мета Програми-2030 досягатиметься за такими напрямами: «Правовий», «Літальні апарати», «Двигуни», «Системи і агрегати», «Стандартизація» та напрям «Соціально-кадровий».

Програмою-2030 передбачені дослідження та інноваційні розробки авіаційних технологій і матеріалів, виробничих процесів і обладнання, проведення випробувань, направлених передовсім на підвищення конкурентоспроможності, енергоефективності та екологічності вітчизняної авіаційної техніки, а також на зменшення негативного впливу авіаційного транспорту на навколишнє середовище.

Особливістю Програми-2030 є те, що її завдання і заходи будуть спрямовані головним чином на завершення інноваційних досліджень і розробок авіаційних технологій та матеріалів, виробничих процесів і обладнання, що вже напрацьовані підприємствами галузі.

«У кінцевому підсумку реалізація Програми-2030 сприятиме відновленню прибуткового повномасштабного серійного виробництва цивільних літаків і освоєнню виробництва вертольотів в Україні, створенню умов для збереження певної частки ринку авіаперевезень для вітчизняних виробників, зростанню обсягів збуту продукції авіабудування і відповідних надходжень до бюджетів, а також започаткуванню міжнародних проєктів зі створення кооперованого виробництва вітчизняної авіаційної техніки за кордоном», – мовиться в повідомленні про оприлюднення документа.

Поделиться публикацией